Linecké cukroví

Linecké cukroví



Čas přípravy: 10 minut

Čas pečení: 12 minut

 

Ingredience:

Platí zde pravidlo 3:2:1

  • Hladká mouka 300g
  • Máslo 200g
  • Cukr moučka 100g (lze rozdělit na 80g moučka+vanilkový cukr)
  • 2 žloutky
  • Trošku citrónové kůry na ovonění

 

Postup:

  1. Smíchej vše dohromady dokud nebudou všechny ingredience spojené
  2. Těsto přikryj folií a nech odstát v lednici alespoň 1 hodinu
  3. Po vytažení těsta z lednice můžeš hned vykrajovat. Pro dobrou práci s Tvořítkama pracuj s ještě chladným těstem. 
  4. Peč na 160 stupňů cca 10-15minut. 
  5. Po vychladnutí namaž marmeládou :)

 

TIP:

  • Razítka nezapomeňte před použitím oprášit v mouce.
  • Těsto mějte také důkladně pomoučené.
  • Nejlépe se razítkuje studené těsto! Zahřáté těsto se Vám bude přichytávat na Tvořítka!
  • Pokud se Vám bude těsto přichýtavat, dejte ho na chvíli do lednice.
  • Pokud se začne těsto trhat při válení ( příliš mouky), přidejte do těsta trochu mléka nebo vody a opět nechtě chvíli uležet v lednici.
  • Pokud chcete zabránit lepení těsta na Tvořítko, vykrajujte přes mikrotenový sáček nebo fólii

 

Razítko svojháček