Pudinkové sušenky

 

Ingredience

  • 300 g hl. mouky
  • 2 žloutky  ( lze použít i 2 menší celá vejce, bude se Vám s tím lépe pracovat, se žloutky budě těsto i sušenky křehčí.)
  • 250 g másla
  • 1 sáček vanilkového nebo citronového pudinku (co máš radši)
  • 80 -100 g moučkového cukru (podle toho, jak máš rád/a sladké).
  • citronová kůra

 

Postup:

Pro nejlepší výsledek použij suroviny v pokojové teplotě.

 

  • Pečte v troubě s teplotou 180 ° C po dobu 9- 10 minut podle tloušťky těsta.

 

TIP:

  • Pro zvýraznění motivu tvořítka oprašte razítkovací část tvořítka v holandském kakau (u světlého těsta lze použít i skořici). Mrknětě na VIDEO
  • Těsto mějte také důkladně pomoučené.
  • Nejlépe se razítkuje studené těsto! Zahřáté těsto se Vám bude přichytávat na Tvořítka!
  • Pokud se Vám bude těsto přichýtavat, dejte ho na chvíli do lednice.
  • Pokud se začne těsto trhat při válení ( příliš mouky), přidejte do těsta trochu mléka nebo vody a opět nechtě chvíli uležet v lednici.