Pudinkové sušenky
Ingredience
- 300 g hl. mouky
- 2 žloutky ( lze použít i 2 menší celá vejce, bude se Vám s tím lépe pracovat, se žloutky budě těsto i sušenky křehčí.)
- 250 g másla
- 1 sáček vanilkového nebo citronového pudinku (co máš radši)
- 80 -100 g moučkového cukru (podle toho, jak máš rád/a sladké).
- citronová kůra
Postup:
Pro nejlepší výsledek použij suroviny v pokojové teplotě.
- Pečte v troubě s teplotou 180 ° C po dobu 9- 10 minut podle tloušťky těsta.
TIP:
- Pro zvýraznění motivu tvořítka oprašte razítkovací část tvořítka v holandském kakau (u světlého těsta lze použít i skořici). Mrknětě na VIDEO
- Těsto mějte také důkladně pomoučené.
- Nejlépe se razítkuje studené těsto! Zahřáté těsto se Vám bude přichytávat na Tvořítka!
- Pokud se Vám bude těsto přichýtavat, dejte ho na chvíli do lednice.
- Pokud se začne těsto trhat při válení ( příliš mouky), přidejte do těsta trochu mléka nebo vody a opět nechtě chvíli uležet v lednici.