Aktuální doba dodání je 4-5 dní.

Perníčky

Ingredience

  •  400g hladké mouky
  •  140g moučkového cukru
  •  75g Hery
  •  2 vejce
  •  2 lžíce medu
  •  1 kávová lžička sody
  •  1/2 sáčku  perníkového koření
  •  kakao na obarvení (volitelné)

 

Postup:

  • Těsto zpracujeme a necháme v lednici odpočinout do druhého dne.
  • rozválejte těsto na tenký plát 
  • vykrojte a orazítkujte těsto
  • nachystejte si na talířek holandské kakao. Razítkovací část tvořítka položte do kakaa, přebytečné kakao oklepejte o talířek a obtiskněte na těsto. Detaily tak budou na těstě krásně viditelné. Pokud máte těsto tmavé, doporučuji použít černé kakao. 
  • Pečeme na 180°C zhruba 10 minut, někdy i méně, kontrolujte pohmatem. Pokud se Vám do nich neproboří prst a půjdou nadzvednout z plechu, je hotovo. Pokud vytáhnete perníčky už křupavé, byly tam už příliš dlouho a uberte na minutách.

TIP:

  • Těsto mějte důkladně pomoučené.
  • Nejlépe se razítkuje studené těsto. Zahřáté těsto se Vám může přichytávat na Tvořítka.
  • Pokud se Vám bude těsto přichytávat, dejte ho na chvíli do lednice.
  • Pokud se začne těsto trhat při válení ( příliš mouky), přidejte do těsta trochu mléka nebo vody a opět nechtě chvíli uležet v lednici.
  • Pokud chcete zabránit lepení těsta na Tvořítko, vykrajujte přes mikrotenový sáček nebo fólii
  • Pro zvýraznění detailu tvořítka použijte kakao, mrkněte na video www.tvoritko.cz/recepty-2/jak-zvyraznit-motiv-tvoritka--kakaem-/
  • Pokud Vám perníčky hodně naskočí a motiv se ztratí, uberte příště v receptu množství sody.