Citrónové sušenky

Citrónové sušenky

 

Ingedience:

 

  •    350 g polohrubé mouky
  •    150 g moučkového cukru
  •    130 g másla
  •    2 vejce
  •    1 vanilkový cukr
  •    citrónová kůra
  •    šťáva z 1 citrónu

 

Postup

 

  •    Všechny suroviny smíchejte dohromady
  •    Těsto zabalte do folie a chlaďte min. hodinu
  •    Nyní rozválejte kus těsta na cca 0,5-1cm. Tvořítko (razítko) oprašte v mouce a obtiskněte na těsto. Poté použijte  vykrajovátko.
  •     Pomocí špachtle s plochým okrajem nadzvedněte sušenku na připravený plech na pečení
  •     Pečte v troubě s teplotou 170 ° C po dobu 12 minut nebo dokud okraje nejsou lehce hnědé.

 

TIP:

  • Razítka nezapomeňte před použitím oprášit v mouce.
  • Těsto mějte také důkladně pomoučené.
  • Nejlépe se razítkuje studené těsto! Zahřáté těsto se Vám bude přichytávat na Tvořítka!
  • Pokud se Vám bude těsto přichýtavat, dejte ho na chvíli do lednice.
  • Pokud se začne těsto trhat při válení ( příliš mouky), přidejte do těsta trochu mléka nebo vody a opět nechtě chvíli uležet v lednici.
  • Pokud chcete zabránit lepení těsta na Tvořítko, vykrajujte přes mikrotenový sáček nebo fólii