Upozornění. Aktuální doba dodání je cca 4-6 pracovních dní od objednání.

Skořicové sušenky

SKOŘICOVÉ SUŠENKY

 

Ingedience:

  •   250 g hladké mouky
  •   120 g práškového cukru
  •   100 g másla
  •   1 vejce
  •   10 g mleté skořice

 

Postup

 

  •    Všechny suroviny smíchejte dohromady
  •    Těsto zabalte do folie a chlaďte 2 hodiny
  •    Nyní rozválejte kus těsta na cca 0,5-1cm. Tvořítko (razítko) oprašte v mouce a obtiskněte na těsto. Poté použijte  vykrajovátko.
  •     Pomocí špachtle s plochým okrajem nadzvedněte sušenku na připravený plech na pečení
  •     Pečte v troubě s teplotou 160 ° C po dobu 10-13 minut nebo dokud okraje nejsou lehce hnědé.

 

TIP:

  • Razítka nezapomeňte před použitím oprášit v mouce.
  • Těsto mějte také důkladně pomoučené.
  • Nejlépe se razítkuje studené těsto! Zahřáté těsto se Vám bude přichytávat na Tvořítka!
  • Pokud se Vám bude těsto přichýtavat, dejte ho na chvíli do lednice.
  • Pokud se začne těsto trhat při válení ( příliš mouky), přidejte do těsta trochu mléka nebo vody a opět nechtě chvíli uležet v lednici.
  • Pokud chcete zabránit lepení těsta na Tvořítko, vykrajujte přes mikrotenový sáček nebo fólii