Váleček 21
Popis
Co je to vzorovaný váleček ?
Je to dřevěný váleček, do kterého je vyříznut vzor. Když jej převalíte přes těsto na sušenky, zanechá krásný vzor, který pak můžete vykrojit běžnými vykrajovátky na sušenky.
Měli byste váleček naolejovat ?
Když poprvé obdržíte svůj váleček, první věcí, kterou byste měli udělat, je naolejovat ho. Doporučujeme olivový nebo rostlinný olej. K potření válečku olejem použijte cukrářský štětec. Pomocí štětce budete schopni dostat olej do všech zákoutí.TIP: Váleček potřete olejem alespoň pár hodin předtím, než ho hodláte použít, aby měl olej šanci vsáknout se do dřeva. A je to! Váš krásný vzorovaný váleček je připraven k použití!
Jak zabránit tomu, aby se na váleček lepilo těsto?
Těsto ochlaďteTěsto rozdělte na polovinu, každou polovinu zabalte nebo vložte do zakryté skleněné mísy v lednici asi na 30 minut. Jakkoli jste v pokušení (i když jste ve spěchu), tuto část nevynechávejte. Těsto musí být na začátku studené, protože je méně pravděpodobné, že se těsto nalepí na váleček.Veškeré zbytky těsta, které zbyly po vykrojení sušenek, by měly být uloženy zpět do ledničky, aby se znovu ochladilo, na dalších dvacet až třicet minut. Poté jej můžete znovu použítDobře, pokud chcete podvádět, můžete místo toho dát do mrazničky na deset minut!Těsto pomoučíme, nikoliv válečekJakmile vyválíte těsto klasickým válečkem, dobře ho posypte moukou a celé těsto uhlaďte.
Jak používat reliéfní váleček
Nyní, když je těsto vychlazené a posypané moukou, jednou jej převalte pomocí vzorovaného válečku. Lépe funguje, když položíte ruce na váleček a ne na rukojeť. Tímto způsobem dosáhnete většího soustavného tlaku. Použijte moučkový cukr. Krystalový cukr má tendenci k tomu, aby se sušenky během pečení příliš rozšířily. Před pečením sušenky ochlaďte. Plech uložte na dalších třicet minut do ledničky. Můžete je také místo toho umístit na asi deset minut do mrazničky Předehřejte troubu na 200 ° C.Vezměte sušenky přímo z ledničky / mrazničky a vložte je do trouby a pečte asi 6-7 minut. Cílem je zajistit, aby se sušenky během pečení příliš nezvedly ani neroztáhly, a po upečení byl stále vidět vzor vyraženého válečku
Jak vyčistíte váleček?
Nejdříve přejeďte váleček suchým kartáčkem, abyste ze vzoru dostaly co nejvíce těsta. Potom kartáček navlhčete a s pomocí malého množství čisticího prostředku váleček znovu očistěte.Nakonec váleček opláchněte pod tekoucí vodou a odstraňte čistící prostředek.Nikdy byste neměli ponořovat váleček úplně do vody, ani jej dávat do myčky.Váleček otřete čistou suchou utěrkou a několik hodin jej nechejte na slunci, aby vyschl.
Jak skladovat vyražený váleček
Jakmile je váleček čistý a suchý, znovu ho pomocí cukrářského štětce potřete olejem.váleček uložte na chladném místě mimo přímé sluneční světlo. Doporučuji zabalit do pečícího papíru.
Recept
- 450g hladké mouky
- 200g studeného másla
- 100- 150g moučkového cukru
- Špetku soli
- 1 vejce
- Můžete přidat: vanilkový cukr, kakao nebo skořici dle chuti
Postup:
- Vyšlehej vejce s cukrem, přidej máslo.
- Jakmile se vše sjednotí, přidej přes sítko mouku a sůl.
- Zabal těsto do fólie a dej na hodinu do lednice.
- Po vyjmutí z lednice vyválej těsto obyčejným válečkem na šířku cca 4-5mm.
- Těsto lehce popraš moukou.
- Poté pomalu roluj vzorovaným válečkem po těstě.
- Vykroj sušenky libovolným vykrajovátkem.
- Sušenky vyskládej na plech a dej na dalších 30 minut do lednice (nebo 15 do mrazáku).
- Po vyjmutí z lednice dej do trouby vyhřáté na 200 C na 8- 10 minut nebo do doby, než sušenkám zezlátnou okraje.
- Důležité je nepřidávat do receptu jedlou sodu nebo kypřící prášek. Váleček vyčisti nejdříve suchým kartáčkem, poté až vodou s mycím prostředkem. Nedávej do myčky a vyhni se delšímu kontaktu s vodou.
Práce s válečkem
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.