Dřevěné razítko IV

  • 1 z 2

Dřevěné razítko na sušenky či keramiku.

Tip na hezký dárek pro každou příležitost

 

Velikost razítka:

Průměr 5,5 cm

Výška 4 cm

 

K razítku přidáme obkroj jako dárek.

 

Před použitím jej potřete rostlinným olejem.

Umyjte nejprve kartáčkem pod tekoucí vodou, poté v případě potřeby vodou a mýdlem.

Neumývejte v myčce na nádobí a snažte se vyhnout dlouhodobému kontaktu s vodou.

Chraňte před přímým slunečním zářením.

 

 


  • Momentálně nedostupné
249 Kč
Kategorie: DŘEVĚNÁ RAZÍTKA
 

Když obdržíte své první dřevěné razítko, první věcí, kterou byste měli udělat, je naolejovat ho. Doporučujeme olivový nebo rostlinný olej. K potření razítka olejem použijte cukrářský štětec. Pomocí štětce budete schopni dostat olej do všech zákoutí.

TIP: Razítko potřete olejem alespoň pár hodin předtím, než ho hodláte použít, aby měl olej šanci vsáknout se do dřeva. A je to! Razítko je připraveno k použití!

 

Jak zabránit tomu, aby se na na razítko lepilo těsto? 

Těsto ochlaďte. Těsto rozdělte na polovinu, každou polovinu zabalte nebo vložte do zakryté skleněné mísy v lednici asi na 30 minut. Jakkoli jste v pokušení (i když jste ve spěchu), tuto část nevynechávejte. Těsto musí být na začátku studené, protože je méně pravděpodobné, že se těsto nalepí na razítko.

Veškeré zbytky těsta, které zbyly po vykrojení sušenek, by měly být uloženy zpět do ledničky, aby se znovu ochladilo, na dalších dvacet až třicet minut. Poté jej můžete znovu použít. 

Dobře, pokud chcete podvádět, můžete místo toho dát do mrazničky na deset minut!

Těsto pomoučíme, nikoliv razítko!

Jakmile vyválíte těsto válečkem, dobře ho posypte moukou a celé těsto uhlaďte. 

 

Jak používat dřevěná razítka? 

Nyní, když je těsto vychlazené a posypané moukou, obtiskněte razítko do těsta a vykrojte požadovaný tvar.

Použijte moučkový cukr. Krystalový cukr má tendenci k tomu, aby se sušenky během pečení příliš rozšířily.  

Před pečením sušenky ochlaďte. Plech uložte na dalších třicet minut do ledničky. Můžete je také místo toho umístit na asi deset minut do mrazničky

Předehřejte troubu na 200 ° C. Vezměte sušenky přímo z ledničky / mrazničky a vložte je do trouby a pečte asi 6-7 minut. Cílem je zajistit, aby se sušenky během pečení příliš nezvedly ani neroztáhly, a po upečení byl stále vidět vzor z razítka.

 

Jak vyčistíte razítko? 

Nejdříve přejeďte razítko suchým kartáčkem, abyste ze vzoru dostaly co nejvíce těsta. Potom kartáček navlhčete a s pomocí malého množství čisticího prostředku razítko znovu očistěte. Nakonec razítko opláchněte pod tekoucí vodou a odstraňte čistící prostředek.

Nikdy byste neměli ponořovat razítko úplně do vody, ani jej dávat do myčky.

Razítko otřete čistou suchou utěrkou a několik hodin jej nechejte na slunci, aby vyschlo.

 

Jak skladovat dřevěné razítko? 

Jakmile je razítko čisté a suché, znovu ho pomocí cukrářského štětce potřete olejem.Razítko uložte na chladném místě mimo přímé sluneční světlo. Doporučuji zabalit do pečícího papíru.

 

Recept

  • 450g hladké mouky
  • 200g studeného másla
  • 100- 150g moučkového cukru
  • Špetku soli
  • 1 vejce
  • Můžete přidat: vanilkový cukr, kakao nebo skořici dle chuti

 

Postup:

  • Vyšlehej vejce s cukrem, přidej máslo.
  • Jakmile se vše sjednotí, přidej přes sítko mouku a sůl.
  • Zabal těsto do fólie a dej na hodinu do lednice.
  • Po vyjmutí z lednice vyválej těsto válečkem.
  • Těsto lehce popraš moukou.
  • Poté obtiskni razítko do těsta
  • Vykroj sušenky libovolným vykrajovátkem.
  • Sušenky vyskládej na plech a dej na dalších 30 minut do lednice (nebo 15 do mrazáku).
  • Po vyjmutí z lednice dej do trouby vyhřáté na 200 C na 8- 10 minut nebo do doby, než sušenkám zezlátnou okraje.
  • Důležité je nepřidávat do receptu jedlou sodu nebo kypřící prášek. Váleček vyčisti nejdříve suchým kartáčkem, poté až vodou s mycím prostředkem. Nedávej do myčky a vyhni se delšímu kontaktu s vodou.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole: